50 ТИР-а бедстват в снежен ад край Сливен

Камионите са образували тапа по пътя Петолъчката - Омуртаг

Тапа е запушила пътя Сливен - Бургас, старият път за Калояново и Петолъчката пък е затворен за движение от местността "Рамануша", съобщи Фокус.

В участъка има 6-7 коли, затънали в преспите и в момента екипи ги вадят. Пътят към Нова Загора на "Коньовски завой" е затворен от Минералните бани, там също са се образували навявания.

Затворен е и пътят към Твърдица и Гурково. Деца с училищен автобус са закъсали по пътя за Чинтулово. В момента автобусът се издърпва. Затворен е и пътят Петолъчката - Тича - Котел -Омуртаг. На "мокренската урва", край селото се е образувала тапа от 50 закъсали ТИР-а. Там два ТИР-а са катастрофирали и в момента ги дърпат.

Всички училища ще бъдат затворени за учебни занятия днес и утре. Предприемат се действия за изтегляне на закъсалите автомобили в района на Сливен, както и 50-те ТИР-а в района на Мокрен.

На "германския завой” между Котел и Тича, също има аварирали коли. Областният управител на Сливен Марин Кавръков допълни, че всички изходи от Сливен са непроходими, а навяванията впоследствие от силния вятър усложняват изключително много обстановката в региона. Той препоръча да не се пътува извън Сливен.