Пътищата в Бургаско огледало, колите пъплят в колони

Машините чистят, но заради интензивния снеговалеж покривка се образува буквално за минути

Снегът в Бургаско заснежи пътища, автомобилите се движат в колона по един. В града малко след 18.30 ч. дори основните пътни артерии бяха като огледало. Затова бъдете повече от внимателни, когато сядате зад волана особено ако ви се налага да пътувате на дълги разстояния.

Още на изхода на града при надлеза на Детелината трябва да сте нащрек. Както при всички подобни съоръжения и това крие риск особено през зимата. Мостът за часове се превръща в ледена пързалка, дори и да е почистен от машините. Иначе такива не липсват по пътя Бургас-Созопол, но заради интензивния валеж, снежна покривка се образува само минути след като са почистени платната.

Отворена за движение и към момента остава магистрала "Тракия", съобщи зам. областният управител Атанас Терзиев. Той добави обаче, че всеки момент се очаква да бъде забранено движението на автомобили над 3 тона в цялата страна.

Както всяка зима и през тази рискова се очертава да бъде отсечката около Отманлий до Атия, пътят Созопол-Приморско и към Царево. Не е за подценяване и  районът на спирка Моряк - м. Пода.

По пътя Бургас - Слънчев бряг също трябва да бъдете особено внимателни, като значително сложен се оказва за преминаване надлезът до летището. Често там се образуват поледици, не липсват и  инцидетни. Двулентовия път Поморие –Ахелой също се оказва задача с повишена трудност в зимните условия. Дори и да сте оборудвали автомобила си със зимни гуми, не е гаранция, че той няма да поднесе.

В тези случаи експертите съветват в никакъв случай да не натискаме спирачките, преминаването на по-ниска предавка е по-безопасният начин да намалим скоростта максимално.

Освен това трябва да се избягват и резките движения на волана, което може да ни спести много неприятности. Най-важни са обаче гумите! В никакъв случай не сядайте зад волана, ако колата ви не е снабдена със зимни гуми.