Бареков отвърна на Домусчиев: Този е кукла на конци

Да връща ТВ правата на БФС, не може да са в него, каза журналистът

Скандалът между Кирил Домусчиев и Николай Бареков продължава с пълна сила. Първо журналистът "поръча" белезници за боса на Лудогорец, после бизнесменът му отговори, наричайки го "същество". Сега на ред отново е Бареков. Ето какво каза той в ефира на Канал 3:

"Цветан Василев няма нищо общо с моите думи и решения по тази тема за ТВ правата на футболните мачове. Кирил Домусчиев е свикнал да е кукла на конци, аз не съм като него. На него му казват какво да прави. Изключително несериозна фигура, рита седлаки по стадионите. Имаше конкурс от БФС за ТВ правата. Бяхме няколко телевизии. Срокът за решение не бе спазен. Казаха ни, че идвала сериозна оферта от тайни хора и чакаха. Оказаха се, че тези "хора" са Кирил Домусчиев. Той лъже. Взе всички мачове в "А" група за два милиона,у плюс Купа и какво ли не. Домусчиев нарушава закона. Офертата му е по-ниска от предишната от миналия сезон. Всяка обществена организация трябва да прави нещата по прозрачен начин. Спокоен съм, следя процеса. Клубове подписват декларация срещу мен, ама те не знаят. Домусчиев се занимава с неща, с които не разбира. Първенството се манипулира по този начин, предават се мачове с ниско качество, излъчвани с не повече от две камери. Батков и Борисов мълчат, имат миноритарен пакет от акциите", каза Бареков.

"За мен Домусчиев е лицето за арест и Михайлов. Нещо са се разбрали те двамата. Нервен е Домусчиев, имат комбинация с ЧМихайлов. Аз съм сезирал прокоратурата за тях. Кирил няма работа в ТВ бизнеса, защото е част от футболното общество. Правата трябва де се върнат в БФС и да има прозрачна процедура", допълни журналистът.