21 декември 2012. Адът или Раят?

Медии истерясват, ние не!

Световните медии, а и ние дори Ви заливаме с информация къде да се скрием за края на света, докато редица учени, а и от НАСА обещават, че нищо извънредно няма да свърши днес.

Истерията около 21 декември обаче се засилва. Да надникнем от смешната, че даже истерична страна на края, по света, че и у нас.

Билети за рая и ада, както и специални туристически пакети бяха пуснати в продажба в Украйна.

Интересно е, че билетът за ада е по-скъп и струва 18,7 долара. "Местата са ограничени! Побързайте", се казва в рекламата.

Пакетът за Рая е "Ол Инклузив", който включва сертификат за вписване на името на клиента в "Книгата на светлината", резервация на място в рая, билет за първа класа и сертификат, разрешаващ свободно придвижване в рая.

Пакетът "Ад - Ол Инклузив" включва сертификат за вписване в "Таблиците на Сатаната", резервация за място в ада, билет за свободно падане до ада и карта за самоличност, позволяваща свободно придвижване в ада.

Легендите за края на света създадоха небивал шум около световните "места на оцеляването".

Новинарски гиганти като Евронюз показахаха 10-те места, които ще оцелеят днес: Бугараш, Франция; село Шириндже в Турция; антиядрени шахти и правителствени скривалища в САЩ; парижките катакомби; боливийско плато, пещера в Грузия, американски подземен правителствен хотел, че и... цял континент – Африка.

А има и още: седем сферични бункера в Китай; укрепени вили в Подмосковието, заредени с водка.

У нас също се намериха шарлатани, които обявиха, че има сигурни скривалища: българско село до Асеновград - Леново, Сините камъни над Сливен, Черноморското крайбрежие, Рила, Пирин, Родопите и Банкя...

Инак 21 декември бележи края на цикъла от 5125 години от Епохата на петото слънце, според календара на маите, който е един от най-древните в историята.

Някои смятат тази дата за окончателния край на календара и на света. Ние пък смятаме това за пълна измислица. Е, всеки е свободен да вярва, в това, което сметне за добре.

Прочетохте статията, сега е време да се захванете Вие, че и Ние за работа. Лек и спорен ден, пък и весели Коледни и Новогодишни празници.