Данчо Господинов: Жалко, че малцина имат фенове като в Пловдив

Спорт

22-12-2012, 15:16

Снимка:

Sportline.bg

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Вратарят на Локо в едно искрено интервю пред Sportline.bg

Йордан Господинов е безспорно един от най-добрите български вратари в последните повече от 10 години. Той бе любимец на запалянковците на бургаския Нефгтохимик. Само за един мач с изявите си срещу норвежкия Бран спечели сърцата на запалянковците на Левски, а сега името му скандират и ултрасите на Локо (Пд).  

Ето какво каза той в едно искрено интервю за SPORTLINE.BG

Данчо, оказа се, че маите са се объркали…Как прекара вчерашния ден? Очакваше ли голямо огнено кълбо?

- Неее. Аз по принцип залагах на Дядо Коледа и на Снежанка. Така че продължавам да се готвя за тяхното посрещане, а маите да почакат още хиляда години.

Значи вече си готов с равносметката на изминаващата година и плановете за следващата 2013-та?

- Мога да кажа, че съм много доволен от това, което постигнахме с Локо (Пд) и се надявам да продължаваме в същия дух. Дано да вървим все в тази възходяща линия. В личен план си пожелавам здраве на мен и на семейството ми, което безкрайно обичам.

Ти беше в чужбина, защо реши да се прибереш в България?

- Да, дори подписах нов тригодишен договор с румънския Конкордия. В последния момент обаче треньорът Регенкампф отиде в Стяуа. При нас дойде нов наставник, който искаше да залага на млади момчета. Плюс това ни се роди второ дете и жена ми искаше да се върнем в България, така че реших, че е по-добре да се приберем в България.

В кръга на шегата, предполагам, че желанието на жена ти не е било свързано с това как изглеждаше шефката на Конкордия?

- Е, не, разбира се, макар че всички съпруги на моите колеги имаха едно наум за шефката.

Сега поне няма такъв проблем, но кажи ми как се чувстваш в Локо? Началото на новия бос Марешки не бе много убедително, феновете го приеха трудно, сега отново има напрежение между част от шефовете с публиката?

- Чувствам се добре и мисля, че Локомотив ще бъде все по-добре с г-н Марешки. Той присъства на последните домакински мачове и всички в клуба виждат, че той се запали много по футбола.

Истина ли е, че вече "влиза в час" и е забранил в неговите аптеки да има каквото и да е жълто?

- Това ми звучи несериозно, но истината е, че той много се промени. Хубаво е да виждаш как един бизнесмен се подава на футболните емоции. В началото беше с каменно лице, а след мача с Черно море в съблекалнята влезе един човек пълен с емоции.

Би ли отличил някой от съотборниците си? Много се говори за някои от по-младите ти съотборници, какво е мнението ти за тях.

- В Локо има няколко момчета, които имат голямо бъдеще – Абушев, Маламов, Стефанов. Те израстнаха много, но все още моторът на този отбор са Кирил Котев, Ицо Златински и Дани Георгиев.

Ти също бързо се превърна в любимец на феновете, това ли е най-страстната публика пред която си играл?

- Безспорно. В началото на кариерата ми имах щастието да играя пред подобни фенове – тези на Нефтохимик от ерата “Порточанов”.

Каква е тръпката да участваш в пловдивското дерби?

- Невероятно е. Уникална публика на стадиона, която те кара да се пренсеш в друго измерение. Просто не усещаш кога минават минутите. Тук е мястото да поздравя, както нашите фенове, така и тези на Ботев. Двете агитки наистина правят този мач специален. Жалко е, че повече отбори у нас нямат такива привърженици.

Голяма част от кариерата ти мина в Бургас, следиш ли какво се случва там?

- Не, не ме интересуват всичките глупости, които се вършат там. За мен Бургас има само един отбор и това е този, който бе на Христо Порточанов. Не подценявам това, което прави Херо в Черноморец. Радва ме и това, което прави моя бивш съотборник Благо Митрев, но според мен този Нафтекс не мисля, че този отбор е приемник на нашия. Те само играят на същия стадион.

Преди 5 години жена ти Ралица те дари със страхотен коледен подарък ...не мислите ли за още такива?

- Да, тогава тя ме дари с първото ни детенце – дъщеря ни Диана, но вече имаме и прекрасен син – Томи, който е на година и три месеца. Най-големият подарък за мен е да ги гледам как растат здрави и щастливи.

Знам, че голямата страст са ти колите...Каква кола си пожелаваш да караш?

- Да, наистина колите са ми голямата тръпка, особено спортните, но вече нямам време за тях. Сега покрай двете деца станах голям фен на джиповете и затова си пожелавам новия Мерцедес GL.

Какво ще пожелаеш на всички българи за Коледа и за новата 2013-та?

- Моля се всички да са здрави и нека опитаме ако не можем да направим добро, то поне да не правим лошотии.