Бойко обеща на столичани завод за боклук, готов 2014

"Всичко, което считам, че съм сгрешил, веднага поправям и изправям грешката"

Премиерът Бойко Борисов обяви, че след година и половина софиянци ще имат завод за битови отпадъци, построен с европейски пари.

"Пуснахме кръстовището на ВМА – продължението на "Гешов". Главният архитект на София с кмета на София спорят дали да се използва подлезът под бул. "България" да мине пътят или да не се използва. Дори и в това ще се намеся, защо искам да стане по-бързо и догодина да имаме още две нови възлови кръстовища в София – това на Семинарията с мост и естакада до "Хладилника" и на бул. "България". Да не пропусна и северната тангента, която от магистрала "Люлин” да отиде чак надолу", каза Борисов в предаването "Всяка неделя".

На въпрос дали често води войни със себе си, премиерът отговори: "Война със себе си водя непрекъснато, особено сега за парите в бюджета. Вдигнахме пенсиите от първия ден, в който дойдохме на власт, въпреки тежката криза. Нас ни критикуват всички, все едно те са властелините горе в камбанарията и дават оценка на тези които са долу и се опитват да направят нещо. Аз не водя войни, често бивам притискан в ситуация, в която нямам друг шанс и тогава тръгвам да нападам".

Според него никога не е имало толкова демокрация и толкова свобода, колкото сега има. По думите на Борисов за конституционен съдия и за главен прокурор има конкурси, обществени дебати, медийни дебати, на гражданските движения и се чува гласът на всеки.

"Всичко, което считам, че съм сгрешил или правителството е сгрешило и обществото, археолозите, еколозите го покажат, веднага поправям и изправям грешката. Когато ставаше въпрос за генно-модифицираните храни, върнахме се в парламента – мораториум, ние първи спряхме АСТА", заяви премиерът.