Коледари благословиха Тракия

Пловдив Лайф

24-12-2012, 09:40

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Седенка за малки и големи в Тракия

Раздадоха награди на отличниците в коледната украса

Коледари изненадаха жителите на пловдивския квартал Тракия. Те бяха съпровождани от районния кмет Костадин Димитров. Ритуала за здраве и берекет бе изпълнен пред пазаруващите във Форум Тракия. В замяна на своите песни и наричания дружината събра от стопаните на магазините бонбони, сладки, погачи и плодове. Стана ми благо на душата, призна Димитров.

След половинчасовата обиколка всички дружно се качиха на 3-ия етаж за безплатния коледен концерт, част от инициативата под егидата зам.-председателя на Народното събрание Менда Стоянова. На сцената коледарите не пропуснаха да попеят и да изрекат обредните си пожелания за щастие и благоденствие и към самия кмет и поверения му район. Костадин Димитров им отвърна с дар от вити краваи и пуканки.

Дядо Коледа, Снежанка и джуджетата слязоха от покрива, за да поднесат специални подаръци на децата, отличили се в арт работилниците. Според журито, оглавявано от председателя на Дружеството на пловдивските художници Димитър Чонов, Ванина Павлова е изработила най-красивия коледен свещник, майстор на сурвачките е Алек Герджиков, а 4-годишната Бистра е сътворила най-впечатляващата картичка. Всички 300 малки и големи зрители организаторите почерпиха с гевречета.

Гостите от сърце се веселиха с изпълненията на „Школа за народни танци Луди Млади”. След това като снежинка на сцената полетя изящна малка балерина от академия Севън, с ръководител Мариана Данева. Момичета с чадърчета продължиха танцовото шоу. Коледуването завърши с кръшно хоро, на което се хванаха всички.