Ромката, която изтегли 100 бона, купила мъж на свекърва си

Животът

25-12-2012, 15:47

Снимка:

БТВ

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Калина казва, че не тя, а майката на мъжа й и други роднини харчили истински. Разправя, че свекърва й си купила мъж с изпадналите от банкомата пари

Как свърши приказката за вълшебната карта на Калинка Илиева? Това е онази безработна ромка, чиято дебитна карта за социални помощи се оказа безлимитна и жената успя за 4 месеца да изтегли от нея близо 100 000 лева. Година по-късно битът й е все така мизерен, децата й - мръсни, а самата тя - без документи.

За 22-годишната Калина от с. Загорци 2012 г. започва добре. След като е родила второто си дете, съдбата й подарява безлимитна дебитна карта. Така Калина и голямата рода посрещнали миналите Коледни и Новогодишни празници в охолство. Изкарали на широко чак до пролетта.

"Удрям 400 лева, на другия ден пак отивам да си ударя на детето 300 лева. Да ама то банкомата пуска 400, разбираш ли.Отивам пак на другия ден и си дръпвам. И викат хората че е на моето име, аз какво да направя". Така звучеше Калина, дни след като златната карта беше спряла да пуска пари. Днес младата жена не се радва на вниманието към себе си и живее дори по-бедно от преди да придобие вълшебната карта. Живее в стая без светлина и по нищо не личи, че някога е имала средства.

"Нищо немам. Заклевам се, ако скрих нещо. Отивате в магазина и питайте. 100 лева борч съм направила", признава тя.

"Второто й дете се роди седмаче и я държаха в болницата. И парите за второ дете й превеждат, тя отива да тегли. Знае, че има около 700 лева. Тегли 400 лева, взима ги, слага картата и пак дава. Някакъв човек им казал, че имат много пари. И така започнали", разказва кметът на Загорци Тенко Харачерев.

Калина и родата ползвали картата 4 месеца, преди да дойде краят на изобилието. Оказва се обаче, че не техническа грешка е спряла паричния поток към жената, а завистливи роднини.

"Тя е дала от въпросните пари на нейна братовчедка от селото. Пръснали са ги. 1000 лева са им дали. Искала още. Отказали й и тази въпросна братовчедка дойде при мене и се оплака, да взема съответните мерки", обясни кметът.

"Ако не беше отказала, нямаше да се разбере. Започнаха да правят маневри до Гърция и обратно. Под предлог, че ходят в Гърция и там ги изкарват тия пари, защото то се забелязва, че живеят по-охолно. И братовчедката дойде и ги издаде, че не са ходили да работят в Гърция, а са теглили от там", добави Харачерев. "Когато дойдоха при мен около 97 000 лева са изхарчили, а в дебитната карта е била 100 000 000 лева".

Калина казва, че не тя, а майката на мъжа й и други роднини харчили истински. Даже казва, че свекърва й си купила мъж с изпадналите пари. "Да ти кажа какво съм ги направила. Взех си 2 тенджери. Взех си на лапето хумана, памперси и такива работи", твърди Калина. Сега обаче отново е бедна. "Ако не е мъжа ми, аз умирам. Няма откъде да взимам", признава тя. В магазина вече не й дават да пазарува не вересия.

"Щракаха с пръсти 3-4 месеца, ядоха, пиха и това им остана, сега се шегуват с нея младите хора - Милионерката й е прякора. Туй е", казват местните.

Калина вече няма карта. Никаква. Нито дебитна, нито лична. Няма и пари, за да си извади. Радва се само, че няма да носи отговорност за вече похарчените хиляди левове./бТВ