€3 млн. месечно лапва бившата на Берлускони

Двойката най-сетне се разведе след 3 години скандали

Бившата съпруга на Силвио Берлускони Вероника Ларио ще получава по 3 милиона евро на месец.

Това разпореди бракоразводната присъда, произнесена от съд в Милано по Коледа, съобщиха италианските медии.

Присъдата, получена три години след фактическата им раздяла, слага край на бурната съдебна война между двамата съпрузи. 56-годишната Вероника Ларио поиска развод от бившия италиански премиер през май 2009 г., като заяви в писмо до италианските вестници, че "не може да остане с мъж, който има връзки с малолетни". Тогава тя намекна за присъствието на Берлускони на рождения ден на 18-годишната неаполитанка Ноеми Летиция.

Огромната издръжка (100 000 евро на ден или 35 милиона евро на година) отговаря на критериите, определени в член 156 на италианския Граждански кодекс, който предвижда запазването на стандарт на живот, аналогичен на периода на съвместния живот. За сметка на това Ларио, която е бивша актриса, не получи луксозната вила в Макерио, в околностите на Милано, към която е особено привързана, защото живя в нея 20 години с трите си деца. Вилата с площ от 120 000 кв. м. се оценява на 78 милиона евро.

Вероника Ларио живя 30 години със Силвио Берлускони, с когото сключи граждански брак през 1990 г. след първия развод на Кавалера. Двойката има три деца - Барбара, Елеонора и Луиджи. В Италия разводът може да бъде официално обявен минимум три години след решението за законна раздяла на съпрузите.