По-голяма демокрация в България никога не е имало!

Няма за какво да се захванете, затова говорите за "тигрите", ядосва се Борисов

"По-голяма демокрация в тази държава никога не е имало. Всеки да може да говори каквото си иска за управляващите", обяви премиерът Бойко Борисов в интервю за Канал 3.

Министър председателят посочи това в отговор на въпрос на Сашо Диков, който заяви, че "българите искат да живеят в нормална държава, а не в тъпа милиционерска атмосфера, която е създадена в момента".

"Това са пълни глупости", контрира Борисов и посочи:

"Пълна свобода имаш, стоиш пред премиера в момента, задаваш му каквито искаш въпроси и никой не ти пречи. Това е максимумът, никъде го няма това в света. Мислиш ли, че в САЩ някой ще отиде при Обама, при Меркел и т.н. без да му кажат – дайте ни въпроси", продължи премиерът.

Той обаче категорично отрече, че е задрямвал по време на церемонията за връчване на Нобеловата награда на ЕС в Осло.

"Никога не съм задрямвал. Какво показват камерите, че чета есемеси. Чета си есемесите, министрите ми пишат", изненадващо посочи Борисов, който преди време призна пред репортери, че е задрямал на церемонията, защото е бил уморен от часовата разлика.

Министър-председателят посочи още, че противниците му просто няма за какво да се захванат, след като месеци наред се говори за едно и също – полета на "бистришките тигри".

"Всеки отбор си плаща и пътува. Защо да не направят един контролен мач. Кое не е законно? Този нискотарифен самолет, за който плащаме сто милиона, и виси на аерогарата цяла година. Защото е скъп и никой не иска да го ползва. Кое е скандално – че сме си платили и са се возили. Те са момчета на по 21 – 22 години, повече от половината никога не са се возили на самолет", заяви Борисов и допълни:

"Този самолет съм го пращал хиляди пъти – за полицаи, за артисти, за огъня от Йерусалим и какво ли не; триста пъти съжалих за това, но от друга страна ме радва, че хора като теб няма за какво да се хванат и една и съща тема въртят месеци наред.

А, че 4,5 милиарда сме донесли приход на държавата, а че сме направили Южната дъга?  Помниш ли как изглеждаше Телевизионната кула, как изглеждаше "Меден рудник” в Бургас?", запита Борисов.