Рекорден рейтинг за президентския гаф

Най-интересното от вестник "Стандарт"

Първото новогодишно обръщение на президента Росен Плевнелиев е постигнало един от най-високите рейтинги в програмата на БНТ в празничната нощ. Това съобщиха от държавната телевизия.

Два дни след излъчването му словото на държавния глава продължава да се върти в интернет заради гафа със снимките, илюстриращи забележителностите на България. Наблюдателни зрители установиха, че една от тях е на американския курорт Аспен.

"Концепцията за изработването и визуализирането на клипа с новогодишното послание на държавния глава е на Администрацията на Президента, а техническата реализация е осъществена от Българската национална телевизия", обявиха от "Сан Стефано" 29. Обръщението е заснето от техен екип в три различни формата на телевизионно излъчване с най-високо качество, за да може да бъде използвано от всички медии у нас.

"Подборът на снимковия материал е извършен съвместно от екипите на БНТ и Пресцентъра на Президентството. Използвани са кадри от фонда на БНТ, снимки от интернет сайта на Администрацията на Президента, и снимки от свободни от авторски права български туристически сайтове, избрани след съгласуване с Дирекция “Връзки с обществеността” на Президентството. Коментираната снимка на планински пейзаж е свалена от официалния сайт на Балкантурист в интернет, представена като реклама на български ски курорт", съобщават още от БНТ.