Служителка на "Балкантурист" го отнесе за снимката на Скалистите планини

Тя вече е уволнена, след като направила "копи пейст" на кадъра в сайта на компанията

Скандалът, който се разрази след речта на президента Росен Плевнелиев и използването на снимка на Скалистите планини за илюстрация на български природни забележителности взе своята първа жертва.

Снимката на Скалистите планини в Колорадо е била на сайта на "Балкантурист" заради "копи пейст" на служителка на компанията, която вече е уволнена, съобщи пред Дарик шефката на туристическата фирма Нели Сандалска.

Според Сандалска изображението не подвежда туристите, които избират да почиват в Пампорово, защото е придружено от други снимки, които наистина са от курорта. Освен това сайтът на "Балкантурист" е само на български език, а българите много добре знаели къде е Пампорово.

Сандалска допълни, че никой не я е потърсил за разрешение снимки от сайта на ръководената от нея компания да бъдат използвани като изображения в клипа с новогодишната реч на президента Росен Плевнелиев.

"Не знам кой и защо е взимал снимки от сайта на "Балкантурист". Никой не ми се е обаждал, не е искал да говорим по този въпрос. Има специалисти, които правят сайтовете. Тази снимка е взета от сайта на Пампорово, никой няма да взима снимки за Пампорово от Аспен. Неприятна ситуация. Никой не го е направил с умисъл. Но не може да сложиш тази снимка и да твърдиш, че това е Пампорово", коментира Сандалска.

Тя беше категорична, че всички снимки на сайта на "Балкантурист" ще бъдат проверени, за да не се допуснат нови грешки от страна на служителите й.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен