Служителка на "Балкантурист" го отнесе за снимката на Скалистите планини

Тя вече е уволнена, след като направила "копи пейст" на кадъра в сайта на компанията

Скандалът, който се разрази след речта на президента Росен Плевнелиев и използването на снимка на Скалистите планини за илюстрация на български природни забележителности взе своята първа жертва.

Снимката на Скалистите планини в Колорадо е била на сайта на "Балкантурист" заради "копи пейст" на служителка на компанията, която вече е уволнена, съобщи пред Дарик шефката на туристическата фирма Нели Сандалска.

Според Сандалска изображението не подвежда туристите, които избират да почиват в Пампорово, защото е придружено от други снимки, които наистина са от курорта. Освен това сайтът на "Балкантурист" е само на български език, а българите много добре знаели къде е Пампорово.

Сандалска допълни, че никой не я е потърсил за разрешение снимки от сайта на ръководената от нея компания да бъдат използвани като изображения в клипа с новогодишната реч на президента Росен Плевнелиев.

"Не знам кой и защо е взимал снимки от сайта на "Балкантурист". Никой не ми се е обаждал, не е искал да говорим по този въпрос. Има специалисти, които правят сайтовете. Тази снимка е взета от сайта на Пампорово, никой няма да взима снимки за Пампорово от Аспен. Неприятна ситуация. Никой не го е направил с умисъл. Но не може да сложиш тази снимка и да твърдиш, че това е Пампорово", коментира Сандалска.

Тя беше категорична, че всички снимки на сайта на "Балкантурист" ще бъдат проверени, за да не се допуснат нови грешки от страна на служителите й.