Решетки доживот грозят пияния овчар, пребил жена си до смърт

Ганчо Маринов е обвинен по най-тежкия член от Наказателния кодекс, минималното наказание е 20 г.

Между 20 и 30 г. решетки, доживотен затвор или доживот без право на замяна грозят 42-годишния Ганчо Маринов от Българово, който пиян преби до смърт приятелката си Кристина това лято.

Разследването срещу него вече е приключило и процесът влиза в съдебна фаза.  Първото заседание е насрочено в бургаския окръжен съд в края на януари.

Случката е от средата на август. 33-годишната жена, с която Маринов живеел на семейни начала, издъхна в болницата след като Ганчо й нанесъл тежък побой. Преди да й скочи с ритници и юмруци Ганчо се почерпил здраво. След като я повалил на земята и я ритал до припадък мъжът сам извикал Бърза помощ. Кристина била откарана по спешност в болница, но издъхнала след броени часове. Аутопсията показала, че причина за смъртта са нанесени множество съчетани травми по цялото тяло, които предизвикали масиран кръвоизлив в мозъка и прекъснали артерия на гърба, довела до анемия.  Ганчо бе закопчан часове след случката, все още зверски пиян. Ден по-късно стана ясно, че овчарят често прекалявал с чашките, преди да се събере с Кристина имал навика да налага и предната си приятелка.

Прокуратурата му е повдигнала най-тежкото обвинение в родното законодателство - за убийство по особено жесток и мъчителен за жертвата начин. По този текст той може да получи минимум 20 г. затвор. Най-високото наказание е решетки доживот без право на замяна.