Арабски гъзари: жените им с бурки, а те бръмчат из Лондон (СНИМКИ)

Животът

04-01-2013, 11:00

Снимка:

Дейли Мейл

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Арабски гъзари: жените им с бурки, а те бръмчат из Лондон (СНИМКИ)

Наглеят, летят със скъпите си коли и не им пука от полицията, защото имат милиони

Все по честа гледка в Лондон – суперлуксозни Бентлита, Мазерати, Бугати и Ламборгини летят с бясна скорост от шикозен клуб на клуб от прескъп магазин до друг.

Най-често колите им са спирани от движение, а шофьорите им глобявани заради бесните скорости, които развиват по улиците на британската столица.

Шофьорите ли? В 90 на сто от случайте това са синчета на арабски шейхове, дошли да пръснат някой и друг милион в Хародс, докато жените им висят в къщите си и се грижат за многобройната челяд, увити от глава до пети в бурки и не показващи нос от къщите си.

И макар собствениците на скъпи бутици на Острова да потриват доволно ръце, живеещите над магазините англичани недоволстват от шума и разправиите на униформените с арабите, които пазаруват и с бясна скорост потеглят до следващия ъгъл.

"Това съсипва живота ни, шумът е невъобразим", твърди пред "Дейли мейл", жителка на квартал Найтсбридж, в централната част на Лондон, където средната цена на жилищата тръгват от 3 милиона лири нагоре и където са съсредоточени скъпарските магазини.

"Тези арабски плейбои какво правят тук, защо не правят така в страните си, нека там карат  безрасъдно", възмущава се тя.

По думите й проблемът е огромен, защото в голямата си част арабските шофьори са с дипломатически имунитет, колите им са с арабски номера, а и не са застраховани.

Така при катастрофа няма кой да поеме отговорност за причинените щети и евентуалните жертви.

"Чувам, живеещите в блока да се оплакват, но те не идват при мен да се оплакват. Ако някой се оплаче за нещо, ще се опитам да спазвам правилата. Ние сме чужденци тук", заключава 27-годишния Абдул Азиз Рашид от Саудитска Арабия, който допълва, че всяка година е в Лондон, за да напазарува луксозни стоки за себе си и съпругата си.

"От какво се оплакват, като дойда тук и за месец пръскам 250 хиляди лири", ядосва се Абдул Азиз Ал Рашид, дошъл от Кувейт.

Сега обаче ще трябва да се прибере обратно в родината си, защото прескъпото му Ламборгини Авентадор е без застраховка и е отнето от полицията. Ще му го върнат, но като се прибере в родината си.

"Тъжен съм, защото трябва да напусна Великобритания и да се върна обратно в пустинята", допълва "съкрушеният" мъж.

"Виждаме как притокът на свежи пари съживява икономиката ни, но пък проблемите, които водят след себе си арабските плейбои, не се нравят на спокойните лондончани", завършват авторите на материала.

Синчетата и колите им вижте тук