Все по-малко бебета са Йордановци, името става като европропуск

Бургаските майки кръщават с библейски имена, но от филмите

Все по-малко бебета в Бургас носят хубавото българско име – Йордан. През последните няколко години най-разпространените американски филми се оказват решаващи при избора, след тях се нареждат тези взети от хубавите книги, най-разпространени са общоприетите по света латински названия.

За България като цяло обаче все още се робува на величието в името ката имена като Александър, който в никакъв случай не е Саша и Виктор са нареждат на челни позиции. През 2012 също така разпространено в регионален план е Максим, което е с модерно звучене.

Това констатират лекарите, работещи в родилните отделения. Тенденцията е децата да се кръщават  с имена популярни по цял свят или така се каже транснационални.

Верятно причината за тази родна вълна от идо названия се дължи на урбанизацията, свободното пътуване в Европа и тайното желание на скромните българи - децата им да живеят един по-добър живот, по-възможност извън пределите на страната.

Така вносното, но разпространено име ще може да помогне на въпросната личност да бъде по-добре приета като сред свои, в случай че реши да прекоси окена или поне граничния пункт Капитан Андреево.

Имената от "Докато свят светува" и "Далас" вече отдавна не са така модни, затова и Памела Христова, например или Робърт Карастоянов все по-рядко пълнят детскитеградини, но Роберто и Симон има доста в регистрите, макар все още да не успяват да бият по бройка Александрите, Викториите и малките Хентрита. Дано все пак не дойде модата на ранния Хтилер и сладичкия Мусолини .