Доживот за убийството на турския бизнесмен

Наемателят на ресторант „Замъка” на пътя Пловдив-Поповица беше пребит до смърт на 28 декември 2012 г. на паркинга пред заведението

Пловдивският апелативен съд потвърди мерките за неотклонение "ЗАДЪРЖАНЕ ПОД СТРАЖА ", взети по отношение на двама от заподозрените за убийството на турския бизнесмен Ендер Пендерли. Наемателят на ресторант "Замъка", който се намира на пътя Пловдив-Поповица, беше пребит до смърт на 28 декември 2012 г. на паркинга пред заведението.

Съдът намери, че правилно първоинстанционният съд е преценил, че са налице всички предвидени в закона предпоставки, за да бъде взета най – тежката мярка за неотклонение. Двамата са обвинени в тежко умишлено престъпление, за което се предвижда наказание лишаване от свобода от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна. Доказателствата по делото, събрани на този етап, обосновават в достатъчна степен извода, че те са извършили деянието, в което са обвинени. Съдът прецени, че е налице реална опасност да извършат престъпление, както и да се укрият.

Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.