На Острова потвърдиха: Алкохолът уби Ейми Уайнхаус

Булевард

08-01-2013, 14:52

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Крадци отмъкнаха рокли на Ейми Уайнхаус

Няма я вече Ейми Уайнхаус!

До тялото ѝ открити две празни бутилки от водка

Британското правосъдие потвърди нещо, което всички знаеха - певицата Ейми Уайнхаус е починала от злоупотреба с алкохол.

Това стана след повторното разглеждане на делото заради откриването на грешка в процедурата. Заключенията повтарят тези от първото разследване за обстоятелствата около смъртта на певицата.

27-годишната Ейми, която почина през юли 2011 г., имала над пет пъти по-голямо количество алкохол в кръвта си от законно допустимото за шофиране.

През октомври 2011 г. Сюзан Грийнуей, съдебен медик, разследващ смъртта на певицата, стигна до заключението, че тя е починала вследствие на приемането на голямо количество алкохол след период на абстиненция.

Но нейните заключения трябваше да бъдат преразгледани заради нарушаване на процедурата. Грийнуей нямала изискваните пет години практика във Великобритания, за да ръководи подобно разследване. Това я принуди да подаде оставка през ноември 2011 г.

Освен това тя била назначена на поста от съпруга си Андрю Рийд, който също е съдебен медик. Той също подаде оставка през декември 2011 г. след съобщението за започнала дисциплинарна процедура срещу него. Днес Шърли Радклиф, на която беше възложено да преразгледа заключенията на следствието, заяви, че Ейми Уайнхаус наистина е починала вследствие на алкохолно натравяне и допълни, че тя имала в кръвта си "ниво на алкохол, често свързвано със смъртта".

Радклиф уточни, че певицата доброволно е изпила алкохола и че на пода имало две празни бутилки водка, когато била намерена мъртва в леглото в апартамента си в Лондон на 23 юли 2011 г.

Певицата спечели пет награди Грами в кариерата си. Тя се бореше с години със зависимостта си от наркотиците и алкохола. След смъртта й семейството й създаде фондация на нейно име, която да помага на младежите, зависими от наркотиците и алкохола.