Новолуние в Козирог: Дългосрочно планиране

Новолунието настъпва в 21,43 ч.

Ако все още не сте формулирали целите си за предстоящата година, довечера е крайно време да го направите. Ако пък сте го сторили, е време да ги конкретизирате, придавайки им форма чрез ясни намерения. В 21.43 часа настъпва новолунието в Козирог. Получаваме възможност да фиксираме вниманието си към дългосрочно планиране на целенасочени действия за постигане на стратегически житейски цели. То ще подкрепи онези, които са отдадени на своя личен и професионален растеж и желаят да постигнат успехи, да утвърдят репутацията си, или да укрепят личните си взаимоотношения, поемайки отговорност за съдбата и живота си.

Наличието на още три планети в Козирог - Меркурий, Венера и Плутон, свързани в хармоничен обмен с владетеля на Козирог-Сатурн, подсказва възможност да вземем трезви решения и да намерим практични подходи за тяхното осъществяване. Този период може да бъде успешно използван, за да организираме осъществяването на онова, което искаме да реализираме.

Мнозина вече практикуват записването на своите желания в часа Новолунието. Козирог обаче е земен знак, ориентиран към реализацията в материалната реалност, чрез конкретни стъпки и последователни усилия, много търпение и максимална отдаденост на целите. За да станат факт желанията ви през този месец, няма да бъде достатъчно само да ги напишете, въпреки че Вселената, както винаги по време на новолуние, е отзивчива. Ще трябва също така ясно да си представите желаното бъдеще, да обмислите всяка стъпка, а след това и да я реализирате, защото Сатурн мери точно и раздава според заслугите. Тук подаръци и поощрения за бъдещи постижения няма. Каквото си изработите - това ще получите.

Енергийно най-силни ще бъдат първите дни след новолунието, когато следва да вземем своите решения, за да ги въплатим в замисли и да започнем да действаме. Постарайте се да направите това до края на следващата седмица, когато настъпва фазата първа четвърт - моментът, който отсява зърното от плявата. Така ще сте наясно кои ваши намерения са реалистични и могат да оправдаят усилията и надеждите ви. Бъдете реалисти по отношение на възможностите, качествата и ресурсите си и се постарайте да не приемате желаното за действително.

Успех за вашите начинания!