Новолуние - моделирайте желаната реалност

Знаете ли, че има ден в месеца, в който всичко, което си пожелаете или планирате, може бързо да получи подкрепа от външни обстоятелства и да стане реалност в живота ви?

Този ден се отбелязва от Новолунието

През всеки месец той е различен, но можете да го откриете в календарите или във виртуалното пространство. Началото на лунния цикъл е идеалният момент да конкретизираме целите си и да формираме плановете си за месец напред. Това е магически момент, в който можем да създадем мислени образи, които в последствие да се въплътят в живота ни. Това касае всички мисловни нагласи, така че бъдете внимателни по отношение на неприятни мисли, които могат да задействат негативни житейски програми.

Превърнете този ден в чист и светъл момент за себе си. Възвишеният му характер изключва активни дейности. Ако отложите начинанията и се съредоточите само върху тяхното планиране, в последствие те могат да се развият от самосебе си, понякога дори без вашата намеса. В периода от два-три дни, докато Луната отново се появи с нежния си сърп на небосвода и започне да расте, е подходящо да събирате информация, да наблюдавате събитията около себе си и да ги анализирате, както и да доразвивате плановете си съобразно предпоставките на обективната реалност. Търсете мението на другите, изследвайте и обмисляйте своите решения. И едва когато лунният сърп се покаже - пристъпете към действия. Растящата луна ще ви изпълни с енергия, ще ви вдъхнови за действия и ще одухотвори начинанията ви.

Символът на този ден е пречистване. На физическо ниво можете бързо да се освободите от шлаки и токсини. Гладуването ще осъществи генерална профилактика на организма ви и ще го защити от атаки на хронични заболявания и епидемии. А ако го въведете като практика в живота си, ще ви гарантира здраве и висок виталитет до дълбока старост. На ментално ниво, ако в този ден решите да промените някои свои врердни навици или стереотипи в живота, работата и поведението, новолунието ще придаде на ума ви спокойствие и стабилност, които са необходими, за да можете да осъществите промяната. На духовно ниво, това е ден за разкаяние, помирение със себе си и околните, осъзнаване на собственото място, роля и значимост и излъчване на положителни вибрации, които в последствие привличат добронамереност, благоденствие и хармония в живота.

А ето и една простичка Новолунна практика, която може да ви помогне да осъществите своите надежди и желания.
* Намерете точния момент на Новолунието
* Пригответе си бележник, нещо за писане, свещи, аромати и цветя
* Изберете уединено и уютно място

Вземете душ и мислено измийте всички проблеми от себе си, заедно с тъгата и неудовлетворението. В момента на Новолунието се постарайте да се настроите позитивно.

Подгответе мястото - украсете го с цветя, запалете свещички и аромати, създайте уют и красота около себе си. А след това отворете бележника си и напишете първото и най-важно намерение: „Аз ще положа всички усилия, за да въплътя в живота си своите надежди и желания”. След това прилежно ги избройте, като започенете с онези, към които имате намерение да се стремите през следващия месец, а също и тези, които съответстват на принципите на зодиакалния знак, който е активиран от Новолунието. Бъдете конкретни и ясни. Освен всичко друго, това ще ви помогне и правилно да формулирате целите си. Не игнорирайте прости и лесно изпълними желания. Именно постигането на простичките неща, като новата рокля или най-после състоялата се среща с приятели от детството, ще ви вдъхнат увереност и оптимизъм през месеца. И, въпреки липсата на задълбоченост, ще ви накарат да повярвате в това, че можете да моделирате живота си и ще поддържат упоритостта ви в постигането на генерални житейски цели.

През месеца може да проследявате как се придвижвате към осъществяването на вашите новолунни намерения. Не бързайте да зачерквате онези от тях, които са успешно постигнати. Помислете над следващия етап от вашата жизнена програма, надграждайте желанията си. Не упорствайте по отношение на онези, които остават неосъществени. Няколкомесечна тенденция е знак, че се стремите към нещо, което не е възможно да постигнете в момента. Пренасочете вниманието си към други области. Може би в бъдещ момент ще можете отново да се върнете към вашето неосъществено желание и да го реализирате успешно. След девет месеца, то само може да ви напомни за себе си, чрез серия ситуации и обстоятелства, осигуряващи благоприятна среда за реализацията му. А може и да разберете, че сте се стремили към нещо, което няма да ви накара да се чувствате щастливи. Така вашият новолунен бележник с времето ще се превърне в дневник на вашето осъзнаване и житейска еволюция.

Успех!