Цацаров си поиска Ася Петрова, оправдава се Цветанов

Ако имаме такива прокурори, ще сме много по-ефективни, заяви вътрешният министър

Прокурор Ася Петрова е личен избор на главния прокурор Сотир Цацаров, обяви вътрешният министър Цветан Цветанов в отговор на въпрос дали други прокурори по ключови дела в страната ще бъдат наградени с ръководни постове.

Както е известно Петрова, прокурор по делото "Килърите", завършило преди 20 дни в Шумен с тежки осъдителни присъди на първа инстанция, ще бъде заместник на новия главен прокурор Сотир Цацаров. Според мнозина израстването й е очаквано, след като бе постоянно хвалена от вътрешния министър Цветан Цветанов, който дори я взе с него на турнето му в САЩ преди месец.

"Погледнете професионалната дейност на всички тези кандидати за зам.-главни прокурори, които ще бъдат в екипа на главния прокурор. Това, което знам от професионалната биография на Ася Петрова е, че ако имаме подобни прокурори в страната, аз съм убеден, че ще бъдем много по-ефективни срещу организираната престъпност", отчете вътрешният министър.

Той обясни, че прокурор Ася Петрова е била заедно с него на работното посещение в САЩ заради съвместни обучения и операции.

"Бяхме две седмици в САЩ на работно посещение. Това е добре, защото обменяме опит и планираме обучения, планираме съвместни операции, в които винаги участва и прокурор", заяви вътрешният министър.