Британците ни върнаха Боксьора, известен на Острова и като Касапина

Крими

12-01-2013, 13:46

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

44-годишният Тихомир Георгиев има влязла присъда от 17 години затвор за убийство

Тази нощ, към 1.10 часа, с полет от Лондон беше осъществена екстрадицията на 44-годишния Тихомир Георгиев Георгиев – Боксьора, съобщиха от МВР.

Боксьора бе задържан на 23 януари 2012 г. в британската столица и задържан в затвора Belmars на разпореждане на съда в Уестминстър, който взе решение за предаването му на българските власти.

Тихомир Георгиев бе обявен за международно издирване във връзка с две европейски заповеди за арест от СГП - за влязла в сила присъда от 17 години лишаване от свобода за убийство и нанесени тежки телесни повреди, и от специализираното звено на ВКП като обвиняем за участие във въоръжена организирана престъпна група с цел разпространение на наркотици, грабежи, причиняване на телесни повреди, принуда.

Българският гангстер Тихомир Георгиев-Боксьора, който беше разкрит от "Сън", ще бъде върнат в родината си, където трябва да излежи 18-годишна присъда за убийство, решиха правосъдните власти на Великобритания през септември м.г., припомня БГНЕС.

Георгиев е известен на Острова с прозвището си "българския касапин", защото режел уши и пръсти. Той е поискал да остане във Великобритания, позовавайки се на Закона за човешките права.

"Касапинът" твърди, че няма да получи справедлив процес в България. Той заяви тогава, че полицията ще се отнася лошо към него в ареста и че условията в българските затвори са "унизителни".

Въпреки това съдия Дафни Уикъм постанови, че той може да бъде екстрадиран. 44-годишният Георгиев беше арестуван през януари 2012, след като "Сън" го разкри в боксова зала в Южен Лондон.

Той е избягал от България 2011, след като беше осъден за убийството на друг гангстер. Неговото име се свързва с още седем убийства.

Две от новите три убийства са свързани с доставчика на дрога Емил Кушев и любовницата у Биляна Наумова. През 2007 двамата бяха бити, измъчвани с ножици и застреляни, след като не платили дълговете си към касапина. По-късно през януари в центъра на София бе убит журналистът Борис Цанков, както писа миналата година при залавянето на Боксьора британският "Сън".