През 2013-а Бургас вижда всичко

Мисия Бургас

15-01-2013, 16:13

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Кметът Николов: Бюджет 2013 гарантира развитието на Бургас

Видеонаблюдение ще обхваща дори кварталите, автобуси и училища

Съвременно и модерно видеонаблюение за главните пътни артерии, централните уличики, училищата и детските градини, както и обществените сгради ще бъде монтирано през настоящата година в Бургас и съставните квартали като Сарафово.

Средства за осъвременените камери за контрол са заложени в проектобюджета за настоящата 2013 година. Това съобщи днес кметът на Бургас Димитър Николов по време на представянето на финансовите рамки за следващите 12 месеца.

Успоредно с външното видеонаблюдение предстои такова да бъде монтирано и във всички автобуси, съставляващи новия интегриран градски транспорт.

Проектът за него ще бъде финализиран през настоящата година, като според градоначалника той е и най-големият, на стойност близо 50 милиона лева.

"Никой не вярваше, че този проект ще се осъществи, но още през февруари ще тръгнат всичките 67 нови автобуса, а след тях сме предвидили закупуването и на над 20 модерни тролейбуса. Със средства на общината ще бъдат монтирани в линиите на градския транспорт и електронни табла и видеонаблюдение", обясни Димитър Николов.

Той е категоричен, въпреки очакванията за масово недолоство на гражданите, че предстои и трябва да бъде въведена електронната система за билети. "Факт, че през тази година Бургас ще има най-съвремения обществен транспрот в България", каза още кметът.