Грипната епидемия идва. При това по-интензивна!

Животът

16-01-2013, 12:30

Снимка:

Impact Press Group

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

3 храни срещу грипа

Грипът идва в началото на февруари

До дни идва опасен грип

Високите температури ще спомогнат за бързото разпространение на вируса, алармират експерти

Грипна епидемия ще има, най-вероятно ще е по-интензивна, но с нищо няма да се различава от една сезонна грипна епидемия, обяви на пресконференция д-р Ангел Кунчев, който е главен държавен здравен инспектор към Министерство на здравеопазването.

Експертът посочи, че в Европа разпространението на вируса вече е започнало и до края на месеца ще достигне и до България.

"Вероятно епидемията ще бъде по-интензивна от миналата година, но все още е рано да се каже как точно протича вирусът", посочи Кунчев, който предупреди, че при по-високи температури вирусът ще се развива по-интензивно.

По думите на здравния експерт през следващата седмица ще бъдат дадени указания на Районните здравни инспекции да си прегледат плановете и при нужда да разкриват допълнителни болнични легла.

Експертите предупредиха, че носенето на маски не е особено ефективна мярка, тъй като маската става неефективна до час след слагането й. Затова е най-добре възрастните хора, които са едни от най-податливите на тежкия вирус, да си останат в къщи и да ограничат контактите си в следващите няколко седмици.