Нови люлки и пързалки за парка в "Братята"

В междублоковото пространство ще бъдат поставени нови пейки и кошчета за отпадъци

Нови пейки, кошчета за боклук както и съоръжения за игра на малчуганите ще бъдат поставени на пролет в обновения парк в к-с Братя Миладинови. В края на 2012 година Община Бургас завърши първи етап от реконструкцията на огромно вътрешноквартално пространство в комплекса, между блокове 59, 60, 62 и 63 изникна цял нов парк.

За оформяне на алейната му мрежа бяха използвани 1400 кв. метра асфалт и 450 метра градински бордюри. Положени са също 2355 кв. метра тротоарна настилка и 370 метра улични бордюри. В парка е изградено улично осветление с 60 нови стълба и необходимото окабеляване, уточняват от пресцентъра на Общината и допълват, че на пролет започва и поетапно "обзавеждане" на парка.

Преди ремонта на това място имаше стари катерушки, пейки, люлки и пързалки, които след 30 години употреба бяха станали опасни за здравето.

През пролетта на 2013 година Община Бургас ще реализира втория етап на проекта. В междублоковото пространство ще бъдат поставени нови пейки и кошчета за отпадъци. 

Модернизацията на междублоковите пространства в градските комплекси продължава и тази година, уверяват от местната администрация.