Бургас с модерен океанариум, истинска тропическа гора и СПА

Мисия Бургас

17-01-2013, 13:18

Снимка:

BurgasUtre

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Burgasutre ви пита: Харесва ли ви проектът за ремонт на Тройката?

Авангардното решение е продиктувано от проявен инвеститорски интерес

Супер модерен океанариум с аквариуми от черноморски, средиземноморски и океански видове, делфинариум със зала за представления и места за отдих на делфините, аквапарк,  СПА-зона, тропическа гора с истински растителни видове и обекти за търговска дейност, зелени площи, паркинги, транспортна и инженерингова инфраструктура ще се сдобие Бургас. 

Идеята е създаването на грандиозното съоръжение да стане в парк “Езеро” чрез концесия, като бъдещият инвеститор го проектира, изгради и поддържа, информират от местната администрация. Идеята вече е подготвена и оформена в докладна записка, която ще бъде разгледана по време на заседанието на ОбС този месец. 

По данни на Общината анализите показват, че за осъществяване на проекта е необходима солидна инвестиция в размер минимум 80 млн. лв., като експертите допълват, че вече има заявен инвеститорски интерес.

Авангардната идея има за цел дазадоволи нуждите на бургазлии и гостите на града от нови и по-разнообразни площи за отдих и рекреация, както и създаване на притегателни туристически зони. Проучванията на администрацията сочат още, че трябва да се обогатят формите на предлаганите дейности в парковете, за да се допълват във функционирането като активни зони.

Реализирането на проекта ще допринесе за увеличаване на туристопотока в града, което ще стимулира съпътстващите туризма дейности. Освен това с реализирането на идеята ще  се разкрият нови работни места - и на фаза изграждане, и на фаза експлоатация. От Общината допълват, че с изграждането на супер атракцията ще се подобри и качеството на градската среда, тъй като теренът ще бъде облагороден. Инвестиционното намерение отговаря на стремежа на Бургас да развива целогодишен туризъм.