Два басейна и бар изникнаха в скандалния Несебърски квартал с дюните

Комисия сезира ресорното ведомство, както и кмета на Несебър, които управляват територията

На два басейна и дървен бар в държавна горска територия се натъкна Междуведомствената комисия в Бургас след сигнал на граждани.

Въпросните обекти се намират в поземлен имот 51500Т.512Т.813, за който се смята, че се намира в скандалния квартал с дюните в Несебър.

Комисията получава сигнала за неправомерно завземане на поземления имот преди няколко дни и инициира проверка, която обаче установява, че същият е държавна горска територия, за която има стартирала процедура по промяна на предназначението на имота.

При проверка на място се установява, че изградените басейни и  дървен бар са без каквито и да е документи, както и такива за собственост. Затова сезират и кмета на Несебър Николай Димитров, както и ресорното ведомство, тъй като съгласно разпоредбите на Закона за устройство на територията контролът върху строителството на обекти 4-та, 5-та и 6-та категория, каквито са въпросните, се извършва от съответната община, в конкретния случай Община Несебър.

От комисията ще сезират и Изпълнителна агенция по горите и Министерство на земеделието и храните, които управляват територията, се казва още в позицията на Междуведомствената комисия. Междувременно в нея започнаха да валят сигнали и запитвания от самите черноморски кметове от Общините Царево и Созопол, но за сега от комисията не коментират съдържанието в тях.

По повод публикации в медиите от последните дни пък областният управител -Константин Гребенаров, получил писмено запитване дали в администрацията е налична информация за издадени разрешителни за строеж на „Корал“ край село Лозенец, община Царево. По данни на пресцетъра му към днешна дата такива нарушения няма и на мястото не се строи. Информацията постъпила от директора на РДНСК- Бургас по искане на Бургаския губернатор.