Близо 8 хиляди в мрежата искат съд за делегатите

Две подписки набират съмишленици във Фейсбук

Повече от 8 000 души събраха от вчера до днес двете подписки, инициирани в социалната мрежа facebook с искане делегатите, посегнали на 25-гоишния нападател на Ахмед Доган да понесат отговорност за действията си спрямо Октай Енимехмедов.

Както Burgasutre писа вчера 3 фен страници, които се появиха скорострелно след събитията в София, набираха популярност със светкавична скорост. В по-късните часове снощи се появиха още няколко фен листи в защита на бургазлията.

"Съд за "делегатите" пребили похитителя, крещейки "убийте го" е едната общественодостъпна страница, в която до днес следобед са влезли близо 4 000 души. Страницата е създадена чрез БЛогът за политика.

Другата група, поискала съдебно наказание за делегатите е "Съд за участниците в боя над Октай Енимехмедов" е събрала близо 2000 гласа. Зад първата група пък, зовяща за съд са застанали близо 1800 участници в социалната мрежа. Част от тях са и българи, живеещи зад граница, включително и чужденци, избрали за своя втора родина страната ни. 

"Сега всичките ритни-делегатковци на съд. Има предостатъчно кадри и снимки! Да видим дали ще има оставки в НСО и дали онези, дето скачаха по нападателя и го ритаха в главата ще бъдат наказани. Защото нали, ако сме правова държава, това си е насилие и произвол. Има си закони, нека нападателят да бъде съден, но не и пребиван от бой на обществено място", смятат потребители на социалната мрежа.