Октай скочил на Доган заради гадже?

Младежът бил влюбен до уши в девойка, която работила за ДПС

Октай е посегнал на Ахмед Доган от ревност. Това е най-горещата клюка в Бургас ден след нападението над ДПС-лидера в НДК. Тази версия дошла от втория баща на Енимехмедов - Атанас, който споделил в кварталното кафене, че като нищо гаджето на доведения му син е в дъното на атентата.

Според пастрока Октай се запознал с фаталното момиче преди половин година и буквално загубил ума си. Брат му Метин дори се оплаквал на приятели, че е станал адски затворен, не се прибирал в Бургас. Пастрокът Атанас пък разказал из махалата, че гаджето на Октай скоро започнало работа в централата на ДПС в София. И подозирал, че това е провокирало сина му да вземе Сокола на мушка, пише Стандарт.

Не само гаджето, а и лелята на Октай е "вътрешен човек" в ДПС, пише още вестникът. Нависе е сестра на майка му Айше и завежда "Личен състав" в община Руен. Лелята е сред най-дейните активисти, членува в партията от няколко години. Съпартийците й в Руен я бранят със зъби и нокти след покушението. Тя какво е виновна, че той е извадил пистолет срещу Доган?! Не я замесвайте! Никой не може да си избира роднините, нито да отговаря за действията им, заяви кметът на Руен Исмаил Осман след инцидента в НДК.

Според роднини Нависе поддържала нормални отношения със семейството на сестра си, но напоследък връзката им охладняла. Причината била, че майката на Октай се развела с мъжа си Хасан и се оженила за Атанас, който е християнин. Родата недолюбвала новия зет, а на Айше показали, че не е много желана на семейните празници. Октай застанал изцяло на нейна страна и демонстрирал открита неприязън към леля си заради ДПС.

Беше много краен и макар че не се занимаваше с политика, мразеше отявлено партията на Доган. Много пъти е заявявал, че всички в ДПС са жадни за власт и пари, наричаше ги измамници и търтеи, разказаха негови приятели, цитирани от Блиц.

Възгледите на Октай вероятно са били повлияни от втория му баща Атанас, който бил националист и симпатизант на Атака. Преди години, когато Волен Сидеров беше на върха на славата си, Атанас му беше върл фен. Не знаем дали е членувал в Атака, но ходеше на всички митинги на партията в Бургас и не признаваше друг. Даже сме се чудили как така е националист, а пък е женен за мюсюлманка, разказаха комшиите им в квартал Славейков.

Майката на Октай Айше работела дълги години в бургаската нефтена рафинерия. В момента е в пенсия, но се хванала като продавачка на обувки, за да помага за следването му в София. В моемнта близките на Енимехмедов избягват журналистите. Никой не знае къде са отишли, а телефоните им са изключени.

Повечето съседи от входа вече отказват да говорят пред медиите. Доста по-разговорливи бяха тези от съседните блокове, където живеят доста приятели на двамата братя. Те споделиха, че в квартала никой не ги наричал с турските им имена, а много от познатите им дори не знаели, че са мюсюлмани.

Октай се представял като Огнян, а в компанията му го наричали Оги. Метин пък, въпреки телевизионните изяви, е познат като Митко. Тези момчета са приятели на сина ми и дъщеря ми. Но за Огнян за първи път разбирам, че се е казвал Октай. Изненадан съм, дори не знаех, че са мюсюлмани, разказа съсед от блок 27-ми в квартал Славейков.

Приятели и съученици на Октай от Бургас пък се обединиха около версията, че някой му е платил, за да опре дуло в челото на Доган. Те са категорични, че всичко е предварително подготвено и инсценирано.

Октай е щура глава, първо действа и после мисли. Готов е да влезе във всякакви щуротии, за да си вдига адреналина. Но не е способен да извърши убийство или да го е мислил сериозно. Най-вероятно някой му е платил, за да разиграе целия този цирк, убеден е негов приятел от детинство.

Съученици на Октай от строителния техникум пък разказаха, че още в средното школо често се заплитал в неприятности. Още тогава Огито, както го знаят, бил много умен и буден, с блестящи перспективи. Често обаче идвал на училище с ортопедична яка на врата след поредния бой, в който участвал. Бил много висок, симпатяга и девойките си падали по него.