500 бона инвестират в Детското отделение на "Майчин дом"

Здравният министър похвали ръководството на болницата

500 000 лв. ще бъдат инвестирани тази година в ремонт и оборудване на Детското интензивно отделение в Университетска АГ болница „Майчин дом”, съобщи здравният министър Десислава Атанасова при откриването на ремонтираните Централна реанимация и Оперативен блок I в столичния „Майчин дом”.

 

По думите на директора на болницата проф. Виктор Златков с ремонта на Детското отделение ще се затвори целият цикъл на грижите за майката и детето.

 

Здравният министър похвали ръководството на болницата, заради собствените средства инвестирани в ремонтите на Централната реанимация и Оперативния блок.

 

„Изключително съм горда, че средствата, които са инвестирани са и на Министерството на здравеопазването, и на самата болница. Това говори, че в период на недостатъчни финансови възможности, ръководството на болницата успява да инвестира и да направи най-добрата инвестиция в среда, отговаряща на всички европейски стандарти. Министерството на здравеопазването оценява водещото място на „Майчин дом”, заяви Атанасова. Тя подчерта и водещото място на болницата в оперативната АГ дейност.

 

През миналата година в болницата са приети 15 211 пациенти, родени са 4131 деца, от които 150 близнаци и три тройки тризнаци. В болницата са извършени 6428 оперативни интервенции.

 

За 2012 година Майчин дом отбелязва ръст при новородените деца, както и ръст при извършените гинекологични операции. Благодаря за човечността и всеотдейността”, каза още Десислава Атанасова.

 

Тя честит Деня на акушеро-гинекологичната помощ – Бабинден на целия персонал на болницата. „Честит празник на тези, които ежедневно се борят новият живот да се появи и да направят щастливи родителите.”