Бургаски медици отбелязоха деня на родилната помощ, пожелаха си повече бебета

Животът

21-01-2013, 14:08

Снимка:

Славея Стоянова

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

4 год. чакали бебчето Катрин, заченато от раз в МБАЛ

Общо 102 новородени са проплакали от началото на годината до сега в родилното отделение на МБАЛ-Бургас

"Миналогодишните ни пожелания се сбъднаха на 100%. Миналата година се родиха 1 881 бебета, от които 28 двойки близнаци. Благодарим на бургаската общественост за това и се надяваме да ни създадете малко повече работа догодина. Тук сме денонощно, знаем как и можем!", каза в приветственото си слово по повод денят на родилната помощ шефът на отделението по "Неонатология" - д-р Антонио Душепеев.

По традиция акушерката с най-дългогодишен стаж изми ръцете на началника на Родилно отделение.  Руска Овчарова поля вода върху дланите  на д-р Антонио Душепеев, наричайки: "Както се лее водата, така да се раждат децата".

От началото на 2013 г. в МБАЛ-Бургас на бял свят са дошли 102 бебета като сред тях е и Катрин – първото бебе, заченато с изкуствено оплождане в Звеното по асистирана репродукция на Бургаската болница и родено в морския град.

"Искам специално да благодаря на д-р Матев, че през изминалата 2012 година направи нова, по-атрактивна система на заплащане, която запази и върна голяма част от добрите специалисти в МБАЛ-Бургас и за поредна година показа, че това лечебно заведение е стълба на град Бургас в здравеопазването", каза кметът Димитър Николов, който пристигна в отделението със зам.-кмета по здравеопазването д-р Лорис Мануелян, шефът на РЗИ и директорката на НЗОК в Бургас.

"Вие доказахте, че сте изключително отговорни специалисти за което ви благодаря от сърце. Уникални сте с вашата професия и вашите познания. Желая ви здраве", каза д-р Георги Матев. 

Завеждащия отделението пък заяви, че от началото на следващия месец започва да функционира училище за бременни, което е още една стъпка към развитието на интензивната женска консултация. 

"Радваме се, че сме в полза на цялото общество. Нашата професия дарява живот, дарява много любов и добри емоции и когато едно раждане завърши добре всички са много щастливи и доволни , както самата родилка, така и екипа , който е работил с нея. Пожелавам на всички щастлива 2013 г. с много родени деца, с много щастливи и усмихнати родители и нека усмивката от бъдещите майки ни дарява и нас, за да бъдем всички едно по-щастливо и добро общество", каза от своя страна Добринка Попова, старша сестра в отделението.

След ритуалното измиване на ръце на най-главния в отделението екипът ни имаше възможността да посети и две от родилките в отделението. Двете майчета- Стела и Господинка се сдобиват с наследници в петък, като на Стела това е първо раждане.

Малкият Милен се ражда чрез цезарово сечение на 18-и този месец, а майка му истински благодари на екипа за професионализма и грижите на медиците в МБАЛ.