"Зрънце любов във вашия обектив" събира най-добрите фотоси в конкурс

Мисия Бургас

22-01-2013, 06:00

Снимка:

БДЗП

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Над 210 хил. птици зимуват в Бургас

Конкурсът се провежда в рамките на кампанията за зимно подхранване на пойните птици, чието начало бе поставено през декември

Българското дружество за защита на птиците подканва всички, които имат желание и опит с фотообектива да вземат камери и фотоапарати и да се включат в конкурса, чийто старт бе даден още преди месец.

Тема на фотоконкурса е „Зрънце любов във вашия обектив” се провежда в рамките на кампанията за зимно подхранване на пойните птици „Зрънце любов”, като стартът на кампанията бе даден с изработването и поставянето на хранилки за онези малки и не толкова малки пернати, които остават близо до нас през зимата.

Това са птици, които всички познаваме – синигерите, врабчетата, кълвачите, червеношийките и сойките. Оцеляването им през студените месеци от годината е трудно, особено когато падне сняг.

Сега искаме да видим снимки от стотиците хранилки поставени в цялата страна. Затова е ред на всички, които обичат да поглеждат през обектива на фотоапарата да го вземат в ръце и да запечатат вълнуващи и красиви моменти от посещението на крилатите обитатели на парковете у нас на местата със специално поставени за тях семенца, допълват от Дружеството.

За участие във фотоконкурса „Зрънце любов във вашия обектив” се допускат снимки  от подхранването на дивите птици през зимата в най-широк смисъл. Всеки любител или професионален фотограф може да участва с до три снимки. Фотосите задължително трябва да са направени в България и да не са участвали в друг конкурс. Крайният срок за изпращане на снимките е 15 февруари 2013 г.

Жури в състав представители на Българско дружество за защита на птиците, ФотоСинтезис, фоторепортер от вестник Дневник и утвърден орнитолог ще отличи победителите във фотоконкурса.

Наградените снимки и някой от най-добрите участвали в конкурса ще станат част от изложба, която ще бъде показана на няколко места в страната.

Ако обичате да снимате и искате да ни изпратите снимка за участие във фотоконкурса, но все още не сте си направили хранилка, може да видите как най-лесно става това на www.bspb.org/campaigns.

Подробности за фотоконкурса, както и условията за участие в него може да бъдат намерени на страницата на БДЗП на адрес: www.bspb.org, както и в профила в социалната мрежа facebook – Българско дружество за защита на птиците: https://www.facebook.com/BSPBirds?ref=hl.