Дянков пристига утре за "Виа Понтика"

В края на август финансовият министър обеща, че ще бъдат отпуснати още пари

Проектът "Виа Понтика", по който Министерски съвет ще отпусне общо 10 милиона лева, ще бъде представен на дискусия в Бургас утре.

Специално за него пристига и министърът на финансите Симеон Дянков, който до момента е посетил лично всяко едно от археологическите открития в проекта. Преди половин година вицепремиерът обяви, че средствата за него през 2013 година ще бъдат увеличени, заради откритията в района на Синеморец, по които разкопките трябва да продължат.

"Нови възможности за културен туризъм в областта след реализацията на проекта "Виа Понтика" ще бъде темата на дискусията в Бургас. 
Тя ще започне в 13 ч. утре в Морското казино. Целта е да се даде старт на кампанията "Чудесата на България" за 2013г., да се отчете работата по проекта "Виа Понтика" и да се набележи стратегия за популяризирането на новите туристически пакети. Също да се очертаят мерките за подпомагане на археологическия сезон през 2013 г.
В дискусията освен министърът на финансите участие ще вземат кметът Димитър Николов, областният управител Константин Гребенаров, директорът на НИМ проф. Божидар Димитров, директорът на Националния археологически институт с музей при БАН доц. д-р Людмил Вагалински, директорът на РИМ Бургас Цоня Дражева, археолози, представители на туристическия бранш.