Изграждат канализация и пречиствателна станция в м.с. Черно море

Мисия Бургас

23-01-2013, 13:20

Снимка:

община Бургас

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Маринка с канализация след градежа на пречиствателната станция

През лятото ще започнат строителните дейности, съобщиха от община Бургас

Пречиствателна станция и канализация ще започнат да изграждат още това лято в м.с. Черно море, съобщиха от община Бургас по време на обществено обсъждане за бюджет 2013.

"През март стартира процедурата за избор на фирма изпълнител. След финализирането й, още през летните месеци тук ще започнат реални строителни дейности по проекта за изграждане на канализация с пречиствателна станция и подмяна на водопроводи на територията на Черно море", каза зам.-кметът по европейски политики и околна среда Атанаска Николова.

За децата и възрастните със специфични нужди ще бъде изградена инвалидна платформа от затворен тип пред училището в селището, стана ясно още по време на срещата. Освен това част от запазените автобуси от Бургас ще бъдат разпределени в м.с. Черно море. Предвиждат се и повече средства за поддръжка на уличната мрежа, озеленяването и чистотата. Четири от стаите в училището ще бъдат ремонтирани основно и ще бъдат  снабдени с ново оборудване и мебели.

"Това е продължение на усилията от миналата година, когато бе направен основен ремонт на втория етаж на сградатана стойност 80 000 лв.", казаха още на срещата от общината. 

Основните въпроси, които поставиха местните бяха свързани с ремонта на пътя от разклона до селото и битовата престъпност.