Готвят летището за приватизация?

Мисия Пловдив

23-01-2013, 14:20

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Николай Христов

Всичко от Автора

Още по Темата:

Скандал! Нова Калинка шетала из летище Пловдив

Режат главата на шефа на летище Пловдив

Тотев и Ангелов да хвърлят оставки, зоват от НИЕ

Пловдивското летище вероятно се готви за приватизация или концесия. Това подозрение изказаха Борислав Инчев и Славчо Атанасов от партия НИЕ.

Според специалисти аеропорта ни има най-добрите метеорологични характеристики в сравнение с всички други в страната. Тук има най-много слънчеви дни. Летището е перфектно. То е чисто ново, но управлението вероятно умишлено е много лошо. За мениджъри на такова съоръжение са нужни истински и доказани специалисти. В него държавата наля 42 милиона лева. Тотев много се хвалеше с това, но той реално не забил и един пирон на аеропорта, изтъкна Атанасов.

В устава на Фонда за развитие на летище Пловдив – сегашният кмет Иван Тотев е посочен като председател на управителния съвет. Този документ му дава големи правомощия. Той е фигура подобна на изпълнителен директор. Затова доскоро Тотев ни убеждаваше как летището цъфти. Сега пък отправя тежки критики. Това обаче е признание за собственият му провал като мениджър. Редно е Тотев и директорът на летището Дойчин Ангелов да си подадат оставките, посочи още Атанасов.

Тотев и Ангелов разиграват пиеса за любов и разлъка. През последните 3 години те бяха първи приятели. Още като областен управител Тотев на всеослушание хвалеше идеята за създаване на Фонда за развитие на аеропорта, както и качествата на Ангелов. Сега обаче приятелството им търпи крах и двамата се обвиняват взаимно през медиите. Обещанията за солиден поток от пътници не се сбъднаха. Сега Тотев дава назад и иска да отстрани Ангелов. Не може обаче личните интереси да стоят над тези на цял регион. Това не редно. Нека той и Ангелов да отстъпят място на истински специалисти, посочи на свой ред Борислав Инчев.