Местят протеста срещу биячите на Октай

Животът

23-01-2013, 14:14

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Законът: До 3 години решетки грозят биячите на Октай

Причината за отлагането е референдумът в неделя, вероятно новата дата ще е 2 февруари

Организаторите на протеста срещу делегетите, нападнали 25-годишния бургазлия Октай Енимехмедов, който насочи газов пистолет срещу Ахмед Доган, променят датата на мирното недоволство.

То трябваше да се случи тази събота в 10 български града. Първоначалната дата обаче, зад която застанаха близо 12 хиляди души в страната, се оказа неудачна за провеждането на митинг. Той е определен като ден за размисъл преди 27 януари, когато гражданите трябва да гласуват за или против развитието на ядрената енегретика в България.

Това стана причина за отлагането на масовите действия под общото искане "Съд за участниците в боя над Октай Енимехмедов". Организаторите на протеста  днес предложиха нова дата - 2 февруари на страницата във Фейсбук.

"Решихме, че е най-добре да отложим протестните действия. Съгласни ли сте датата да е 02.02.2013г.", пишат те, като призовават до тогава подкрепата да продължи, всеки сложи българското знаме на дома си в знак на протест.

В Бургас протестът ще бъде пред съда, както и в останалите градове, а в столицата - пред Народното събрание. Началният час остава непроменен за сега.

Той е предвиден за 12.00 ч. Бургас близо 300 души вече са заявили желанието си да участват. Организаторите призовават за цивилизовани и мирни действия.