Проект брани жертвите на домашен тормоз

Мисия Бургас

23-01-2013, 15:37

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Какво трябва да знаем за домашното насилие

Сред заложените цели са повишаване качеството на услугите за пострадалите и техните насилници

Нов проект на сдружение „ Асоциация Деметра”, в партньорство с ОД на МВР ще брани жертвите на домашно насилие в Бургаско.  Дейносттите по проекта вече стартираха, благодарение на финансова помощ от Министерството на правосъдието, информират от бургаското сдружение.  

Сред основните цели, които експертите са си поставили е повишаване качеството на услугите за пострадалите и извършителите, чрез предоставяне на психологическа, социална и правна подкрепа за жертвите, и специализирана програма за насилници; повишаване капацитета на професионалисти и представители на институции, чрез обмен на добри практики по приложение на ЗЗДН (Закон за защита от домашно насилие);  създаване на последователен философски  подход с централен принцип - сигурността на жертвата, чрез междуинституционален обмен и съвместни координирани действия.

След приключване на проекта ще бъде изготвено и издадено практическо пособие за специалисти, работещи със случаи на домашно насилие, информират още специалистите и допълват, че всеки пострадал от домашно насилие или такъв, който има нужда от специализирана консултация в това направление, може да потърси помощ от екипа. Центърът за превенция на насилието и престъпността е на адрес: гр. Бургас, ул.”Мария Луиза” №9, тел./факс  056/825205, е-mail: centarzaprevencia@abv.bg, centarzaprevencia.org,  или на ЕН 112.