Волк хан: Ще въведем ред в "Петрол" и в Черноморец

Спорт

23-01-2013, 15:37

Снимка:

Sportline.bg

Автор:

Камелия Александрова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Кирсан Илюмжинов дава шанс на Черноморец

Илюмжинов е много близък с Абрамович и Сюлейман Керимов, ще използваме техния пример в Черноморец, каза Магомедхан Гамзатханов

Марката "Газпром" не предизвиква страх и притеснение у новия собственик на бургаския Черноморец. Това стана ясно от интервюто пред колегите от Sportline.bg, което даде съветникът на Кирсан Илюмжинов по спортните въпрос.

Магомедхан Гамзатханов или Волк хан е "дясна ръка" на президента на Международната федерация по шахмат и негов представител у нас.

Супершампионът по самбо и бой без правила е упълномощен от бившия президент на Калмикия да води всички преговори около купуването на "Петрол холдинг" и уреждането на документацията по придобиването на новата собственост. 

Волк хан вече официално е поел ангажимента да отговаря за цялата спортна дейност на бившата държавна петролна компания. А перлата в нея е футболният Черноморец (Бургас). "В този клуб има колосални проблеми, разкри Волк хан пред Sportline.bg. - Дори с кмета на Бургас има огромни разногласия.

Още преди половин година Кирсан Николаевич разговаря с него по тази тема. Обещахме да въведем ред, за да може клубът да работи ефективно. Едно нещо ще ви кажа - няма как да стане по-зле от сега! Но ще обещая, че ще стане много, много по-добре". 

Във футбола у нас Кирсан Илюмжинов ще се изправи срещу корпорацията "Газпром", която е на път да стане основен спонсор на гранда Левски. "Естествено, това е бездънна яма за пари, коментира Волк хан по повод газовата компания. - Но всяка конкуренция е прогрес, цивилизация... Ще направим нещо хубаво за българския футбол. Без конкуренция няма да има зрители. Ние не се страхуваме от "Газпром".

Волк хан призна, че засега нито той, нито Кирсан Илюмжинов са се интересували в дълбочина от футболния бизнес в България. Но това в никакъв случай не ги притеснява, тъй като имат много близки приятели с предостатъчно опит в тази област и ще се опрат на тях.

"Знаем какво е нужно, за да се случват добре нещата в Черноморец, заяви шампионът в ММА. - Кирсан Илюмжинов е много близък приятел със Сюлейман Керимов и Роман Абрамович. Знаете, че те имат отличен опит в ръководенето на футболни клубове. Ще се доверим на тях за управлението на нашия клуб".

ЧЕТЕТЕ ТУК ПЪРВАТА ЧАСТ ОТ ИНТЕРВЮТО, КОЕТО ВОЛК ХАН ДАДЕ СПЕЦИАЛНО ЗА SPORTLINE.BG!