В аптеката: Искаш аналгин, казваш си за "Ярешки"

Без цензура

24-01-2013, 14:00

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Александър Попов

Всичко от Автора

Още по Темата:

Столично ДКЦ ни лекува с ГЕРБ!?

Аптекарят-политик Марешки пести от социология

Недопостимо е в здравни заведения да се прави политическа агитация. Това мнение изрази кметът на София Йорданка Фандъкова по повод скандалния акростих на онлайн страницата на ХХ ДКЦ. Но не така мисли предприемачът Марешки, който вкара политиката в аптеките си.

Изборите идват и с всеки изминал ден ставаме свидетели на все по-големи нелепици.

Бизнесменът Веселин Марешки заяви апетит за следващия парламент и се обедини с Яне Янев, като тяхната коалиция доби гражданственост като коалицията "Ярешки".

Милионерът показва и на практика, че не обича да хвърля пари на вятъра, особено пък за социологически агенции. В неговите аптеки хората влизат да си купят лекарства, но със сметката получават и анкетна карта, видя репортер на Sofiautre.bg.

В нея клиентите задраскват с хиксче, досущ като в тъмната стаичка на избирателните секции, дали биха гласували за Марешки и Янев на предстоящите избори. Фармацевти, вместо да обясняват на клиентите за дозите на изписаните медикаменти, са се превърнали в улични агитатори и те приканват да си напишеш името и отговорът на въпроса.

Двама клиенти, които се подписаха, че няма да дадат своя вот за Ярешки се чудиха дали при следващото пазаруване няма да имат проблеми в аптеката, а единия дори се пошегува дали няма да им искат следващия път и снимка.