Димитър Николов: Очаква ни много натоварено и динамично лято

Туризъм

25-01-2013, 09:29

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Димитър Николов: 2012-а е най-динамичната ми година, откакто съм кмет

В пъти повече чартъри идват в Бургас още от пролетта

"От срещите, които проведох с турооператори и летището, стана ясно, че още от края на пролетта в Бургас ще има много повече чартъри, спрямо миналата година. През 2013 година ни очаква едно динамично и натоварено лято, надявам се че тези туристи ще успеят да разгледат всички интересни археологичеки забележителности, защото 20 на сто от туристопотока през 2012 година е дошъл, заради археологически забележителности", каза кметът на Бургас - Димитър Николов.

Според него с изграждането на пътен възел "Запад" регионът ще стане още по-удобен за посещения, тъй като той значително ще облекчи трафика. Същевременно областният управител Константин Гребенаров ицииира среща в началото на месец февруари във връзка с предстоящия летен сезон. В нея ще вземат участие представители на МРРБ, министерството на Икономиката, поканен е и министърът на туризма Делян Добрев.

"Идеята и е да се покаже, че благодарение на подобрената инфраструктира през последната година бизнесът усеща осезаем ръст на туристическите посещения", разясни Гребенаров.

Цялостният план е с подобряване на инфраструктурата, културните и исторически забележителности и цялостни археологически маршрути Бургаска област да стане привлекателна дестинация за целогодишен туризъм.