11 000 на протеста заради побоя над Октай на 2-ри

Животът

26-01-2013, 06:12

Снимка:

Facebook

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Местят протеста срещу биячите на Октай

Бургазлии ще излязат в 12 часа пред съда

Над 11 хил. души от цяла България да заявили, че ще участват в масовите протести срещу биячите на Октай Енимехмедов, който насочи газов пистолет срещу Ахмед Доган. Заради деня за размисъл преди референдума се наложи планраният за днес протест да бъде изместен със седмица. Окончателната дата е 2 февруари, събота.

"ОФИЦИАЛНО: Протестът за "Съд за "делегатите" пребили Октай Енимехмедов" ще се състои на 02.02.2013г. от 12 пред сградата на Народното Събрание. Нека използваме удължаването само да се съберем повече хора и да направим една по-добра европейска и законна организация. Все пак не искаме да отговаря на беззаконието с беззаконие!", обявиха организаторите на фейсбук страницата.

Както Burgasutre писа протести се организират в цялата страна. Бургас, Варна, Сливен, Ямбол, Шумен, Габрово също са изявили желание да изрязят гражданското си недоволство от зверския побой над 25-годишния бургазлия. 
"Октай беше линчуван! Всяко човешко същество има права! Неговите бяха потъпкани по един нечуван начин! Не на произвола! Призоваваме за мирен протест без нарушаване на обществения ред! Нека покажем, че ние сме европейци и не отговаряме на насилието с насилие!", апелират инициаторите в страницата на съботието и призовават за мирен протест, на който чрез плакати и мълчание да се изразят недоволството си.

По време на протесите ще бъде организирана и подписка да бъдат съдени всички делегати, участвали в боя.