6 кила злато вадят на търг данъчните

Парите

26-01-2013, 13:11

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Данъчните станаха учители

Бижутата от благородния метал се продават за 45 лв. на грам

Златни зъбни коронки, синджири, пръстени и обеци пуснаха на таен търг бургаските данъчни. Служителите на приходното ведомство изкараха на тезгяха над 6 кг от благородния метал, като цената според изработката и каратите е от 45 до 61 лв. на грам.

Различни бижута, игли за вратовръзка, начупени за преработка и изделия втора ръка са разпределени в 11 групи. Началната цена на цялата стока започва от 295 хил. лв., но мераклиите да си купят евтино злато могат да наддават за всяка една от групите отделно. Търгът ще се проведе на 30-и този месец.

Микрофрони, слушалки, тонколони и мишки за компютър също са обявени за продажба от бургаските служители на НАП. Всяка от стоките върви между  1 и 1,50 лв. Вещите, отнети в полза на местната митница, са изложени за оглед от 30-и този месец до 1-и февруари от 10 до 12 часа. Търгът ще се проведе на 6-и следващия месец.

MP3 плеъри, клавиатури, дистанционни за телевизор и малки слушалки също излизат на тезгяха с цена до 1,50 на артикул.

Освен аксесоарите със същия описен лист на търг излизат и дамска и мъжка конфекция, вратовръзки и чорапи. Мъжка риза с дълъг ръкав се търгува с начална цена 2 лв., а памучни чорапи с различен размер и цвят се продават за 20 ст. Част от стоките, които се разпродават още са газови вентили, режещи ленти за гатер, мебелни винтове, машинни свредла, поставки за бижута, свещи, PVC-купички за сос.