Пуснали ухо в една килия с килъра на Стоянов от "Гранити"

Крими

28-01-2013, 17:44

Снимка:

Burgasutre, архив

Автор:

Велина Савова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Вдовицата на шефа на "Гранити" се отказа от исковете си за 600 хил. лв.

Сдобиването му със съкилийник било по разпореждане на прокуратурата

Стоян Петров, обвинен в убийството на бургаския бизнесмен Стоян Стоянов от "Гранити" по време на заседанието в БОС днес заяви, че се страхува за себе си и за своите близки.

Пред съдебния състав Петров обясни, че от близо седмица съжителства в една килия с осъдения за убийството затворник Тодор Иванов, който постоянно го разпитвал за хода на делото "Гранити", питал за семейството му, за имената на жена му и децата му и заяви пред магистратите, че ако един ден този мъж бъде прозован като свидетел няма да даде правдиви показания, тъй като единственото, което обвиняемият Петров е казал пред него е името си.

В хода на заседанието стана ясно, че "съквартирантът" е настанен по искане на прокуратурата.  Подсъдимият Петров помолил администрацията в затвора да премести съкилийника му, но от там не уважили това искане.

Призова за помощ и съда, който обяви, че ще изпрати запис от днешното му изказване до затворническата администрация. 

По делото днес трябваше да бъдат разпитани двама анонимни свидетели, но те така и не били открити. Държавното обвинение в лицето на прокурор Ангел Георгиев обяви, че единият от тях не бил открит на адрес, а другия липсвал поради "форсмажорни" обстоятелства. И двамата липсващи са ключови и изключително важни за прокуратурата.

В хода на днешното заседание трябваше да бъдат изслушани и вещите лица, но страните в процеса изразиха мнение, че това трябва да стане след като бъдат изслушани всички свидетели.

Показания днес дадоха бодигардът на Стоянов и адвокат Златомир Жечев, колега другия обвиняем п делото Галин Костов. Пред съда охранителят заяви, че шефът му не е споделял да има притеснения или да е получавал заплахи. Процесът продължава и утре с разпит на свидетели.