Зловещо! Канибализъм по севернокорейски

Сушата, сериозно застрашила прехраната, кара родители да изяждат собствената си челяд

Мъж в Северна Корея беше екзекутиран, след като уби и изяде двете си деца, пише в покъртителен материал "Дейли мейл".

Смята се, че гладът в селскостопанските провинции на Северна и Южна Хванхае е "убил" последните две-три години над десет хиляди души, като има опасения, че жертвите на канибализма се увеличават главоломно.

След като сушата засяга фермите, а партийните служители конфискуват храната им, изработена с много пот на полето, за да има какво да ядат богаташите в Пхенян, настава гладът.

Репортери под прикритие, успели да обиколят провинцията, разказват за зловещ случай на мъж, изровил трупа на внучето си, за да го изяде и да живее той.

Друг още по кошмарен случай разказва за баща, сварил детето си, за да осигури прехрана на семейството си.

Доклади за ужасяващ канибализъм не за пръв път излизат от страната, напомня "Дейли мейл".

През май, миналата година, Южнокорейският институт за национално обединение, писа за екзекуцията на мъж, който убил и изял свой колега, а и се опитал да продаде на пазара останките му за овнешко месо.

През 90-те години Северна Корея била ударена от ужасен глад. Този период, известен в световните анали, като "Трудния март", е отнел живота на милиони севернокорейци.

И въпреки докладите на хуманитарни организации за огромния глад, който се шири в комунистическата страна, през последните месеци Ким Чен Ун харчи огромни суми за разкош, а и за пускането в ход на ракетната програма на страната. Опасенията са, че той планира ядрен тест.