През лятото започват канализацията в Българово

Мисия Бургас

29-01-2013, 12:29

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Кметът Николов: Бюджет 2013 гарантира развитието на Бургас

Освен това в проекта са предвидени и средства за строителство на частична дъждовна канализация

До месец юни тази година ще започнат дейностите по изграждането на канализацията в град Българово. Проектът на стойност над 10 млн. лв вече е одобрен от ОП "Околна среда“ и предстои  да стартират процедури по избор на изпълнител на строително-монтажните дейности.

Освен това в проекта са предвидени и средства за строителство на частична дъждовна канализация. По този начин ще бъде решен проблемът с наводненията след обилни валежи в най-невралгичните места в града, обясни зам.-кметът Атанаска Николова по време на обсъждането на бюджета в градчето.

Пред жителите кметът на Българово Йордан Йорданов представи и проекта за саниране на читалището в размер на 100 000 лв., който ще бъде финансиран от Фонд "Козлодуй“. Той изрази удовлетворението си от успешния проект, пилотен за общината, за компостиране на зелени отпадъци.

“Имаме още желаещи домакинства да получат компостери“, обясни кметът.

Местните жители получиха и уверение  от управителя на  почистващата фирма "Титан Бургас“ Борислав Ангелов, че до 2-3 месеца повредените кофи в Българово ще бъдат подменени с пластмасови.