Опитът за убийство срещу Баретата е показен, смята експерт

"Хора, които са осъдени и то за такива престъпления, трябва да бъдат на друго място, не вкъщи", смята Иван Бояджиев

Инцидентът със Златомир Иванов – Баретата е прекалено показен опит за убийство в центъра на София, пред Съдебната палата, смята Иван Бояджиев, експерт по сигурността в Столична община.

"Хора, които са осъдени и то за такива престъпления, трябва да бъдат на друго място, не вкъщи, защото ето какво се получава: разстрелват се помежду си, което не бива да се допуска. Дали са виновни или не, това ще каже съдът, на последната инстанция, тъй като тук последната инстанция не е минала", обясни експертът.

По негови думи, хора, които са осъдени, трябва да бъдат под защитата на държавата, а не - под собствена защита. "Ако той беше оставен в затвора докато минат всички процеси срещу него, може и да го оправдаят накрая, и да го пуснат, както се случва понякога, и нямаше да пострада. Щом все още му правят операции, значи положението е доста тежко", посочи Бояджиев.

За сградата срещу Съдебната палата, откъдето се смята, че е извършена стрелбата по Златко-Баретата, Бояджиев каза: „Сградата е много неприятна вътре за посещение, аз съм бил няколко пъти по различни поводи, и там много неща могат да се случат, и много неща могат да се направят. В бъдеще трябва от МВР да вземат мерки тази сграда да бъде обезопасена“.