Софиянци апелират: "Долу ръцете от природата"

Мисия София

29-01-2013, 19:38

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Екоактивисти пак се вдигат на протест

Над десет трамвая са блокирани между паметника на Патриарх Евтимий и площад „Славейков”

Потегли шествието "Долу ръцете от природата" в София.

Протестиращите тръгнаха по ул. "Граф Игнатиев", развяват се български знамена, чуват се освирквания. Някои от участниците в шествието носят хартиени корони с надпис: „ние сме държавата”, носят лозунги, гласящи: "Долу ръцете от морето".

Повече от десет трамвая са блокирани между паметника на Патриарх Евтимий и площад "Славейков".

Андрей Ралев от Коалиция "За да остане природа в България" заяви, че исканията на протестиращите са за опазване на българското Черноморие и Пирин. "Протестът не е само в София, в момента са се събрали хора във Варна, Пловдив и Трявна", каза Ралев. По думите му се чуват само обещания, които не се изпълняват. "В началото на февруари Министерство на околната среда и водите ще се разгледа предложение за промяна в плана за управление. Това предложение предвижда всички зони за туризъм, които представляват 60 процента от територията на парк „Пирин”, да могат да бъдат застроени. Ние няма да позволим това", каза Андрей Ралев.

Това е вторият протест в рамките на месеца, като в началото на януари млади хора отново се събраха и апелираха към опазване на природните богатства.