Сладки циганки атакуваха нашия Камен Калев

Бургаският режисьор търси ромска звезда за "С лице надолу"

Световно известният бургазлия Камен Калев събра ято млaди ромки за кастинга на новия си филм. Повече от 40 момичета от този етнос застанаха на опашка за среща с режисьора и с надеждата да се превърнат в звезди, особено след като вече за всички е известно, че за последния си филм "Островът", Калев избра не кой да е за ролята, а Летисия Каста.

Много от кандидатските обаче се оказа, че дори не говорят цигански, а чист литературен български език и естествено отпаднаха. 

След  дебютния за младия режисьор "Източни пиеси", който беше в основната програма в КАН – "15-дневката на режисьорите", след 19 години липса на българско присъствие там, сега Калев започва нова продукция.

За нея той набира натурални ромки. Целта е да се открие момичето за женска роля за филма с работно заглавие "С лице надолу". Той ще бъде българо-френска продукция.

Очакванията на режисьора на "Източни пиеси" и "Островът" е новата му звезда да бъде автентична представителка на етноса, да говори свободно ромски език и да има натуралния темперамент, характерен за представителките на ромската общност.Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"