Върховен съдия купувал строителни материали от "Гранити"

Крими

30-01-2013, 07:20

Снимка:

Burgasutre, архив

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Пуснали ухо в една килия с килъра на Стоянов от "Гранити"

За пръв път пред съда бе съобщено, че след изчезването на бизнесмена бил искан откуп

Съдията от ВАС Панайот Генков и сина му имали среща с шефа на "Гранити" Стоян Стоянов в деня на изчезването му. Те били последните хора, които се видели със Стоянов в офиса на бургаската фирма. След това всички си тръгнали, пише "Труд".

Това заяви пред съда във вторник Мария Димитрова, секретарка на бизнесмена, който бе отвлечен и убит вечерта на 6 март 2008 година пред дома си. 
Панайот Генков и Стоянов били в приятелски отношения. От "Гранити" съдията закупувал строителни материали. 

"Не ми е известно как ставаше плащането", каза свидетелката Мария Димитрова. Тя не можа да отговори на въпрос на адвокат дали след изчезването на Стоянов е констатирана липса от 120 000 лева неплатени сметки от клиенти и дали има счетоводни документи, че Генков дължи тази сума.

За пръв път пред съда бе съобщено, че след изчезването на бизнесмена бил искан откуп. Това станало с два есемеса, получени на телефони, обявени от майката на Стоянов. 

"Ако искате да видите сина си жив, трябва да платите пари", гласели съобщенията. Свидетелката Мария Димитрова каза, че не може да си спомни каква точно била исканата сума.

Подсъдими за отвличането и убийството на Стоян Стоянов са сочените за поръчители Станислав Михайлов, бивш шеф на АДВ и бившият съдия Галин Костов, както и Стоян Колев, Стоян Петров и Нено Стоянов, всички от Варна.