Депутатите приеха проект на декларация срещу покушението на Доган

Тя ще влезе за разглеждане като точка 4 в дневния ред на седмичната програма

Депутатите приеха разглеждане на проект на декларация на Народното събрание по повод опита за покушение над бившия лидер на ДПС Ахмед Доган. Предложението за включване на декларацията в дневния ред на парламента беше представено от председателя на ДПС Лютви Местан.

"След опита за покушение срещу дългогодишния лидер на ДПС, всички основни политически сили изразиха позиции, някои от тях от трибуната на Народното събрание. От името на ДПС - благодаря на всички политически лидери, на всички политици и български граждани, които се разграничиха от покушението и го определиха като покушение не само срещу един лидер, но и срещу демокрацията в България", добави Местан.

Той предложи проектът на декларация, изготвен от движението, да влезе за разглеждане като точка 4 в дневния ред на седмичната програма на парламента, което бе прието от народните представители.

Местан посочи, че с предложението за обща декларация, от ДПС искат парламентът да изрази дълбокото си убеждение, че ценността на всеки човешки живот стои по-високо от политическите ни различия и пристрастия.