Стотици се сбогуваха с Велиян

"Голям човек и истински капитан", пророниха съотборници и приятели на футболната легенда

Стотици близки, приятели и спортисти се събраха пред траурната зала днес точно в 12 ч., за да се простят с футболната легенда Велиян Парушев, който си отиде от рак на белите дробове на 44-годишна възраст.

Залата се оказа тясна да побере всички, които Велиян е докоснал през краткия си земен път, и много от пристигналите останаха отвън, за да изчакат края на церемонията и тогава да си вземат сбогом.

"Голям човек, истински лидер и капитан", със стегнато гърло промълви съотборникът на Велиян Николай Кръстев.

"Много добър приятел си отиде", допълни Антон Спасов.

"Загубата е огромна", пророни и един от близките приятели на Велиян Станимир Димитров.

Футболисти на Черноморец, целият тим на "Нефтохимик", Христо Порточанов, Димитър Димитров - Херо, футболисти и приятели от Сливен бяха само малка част от стотиците пристигнали да се простят с Велиян.

Поменът не пропусна и доскорошният треньор на шейховете Тодор Киселичков, който в момента е на чело на Лудогорец Разград и пропътува разстоянието от София до Бургас между два лагера в новия си тим.

Екипът на Burgasutre още веднъж поднася най-искрените си съболезнования към близките и приятелите на Велиян. С неговата кончина си отиде цяла една глава от футболната история, но Бургас никога няма да го забрави. Поклон!